kaniyasor

kaniyasor.WordPress.com

ÇOK AYIP BE TAYYİP!

Posted by kaniyasor 28 Eylül 2011

Ayıp ayıp! Allahtan kork be Tayyip! Bu ne haldir? Kurdleri kalede ters yatırıp gol atmak için girmediğiniz rol yok. Teyyo Emmi Allah vicdan dağıtırken sen Kara Denizi terk edip Selanik’te mi saklandın? Bir kastın varsa söyle! Eğer Malazgirt’te yaptığımız hatadan dolayı kızgınsan söyle. Sen köyünde, kilisende mutlu olarak yaşarken biz Malazgirt kapısını Ortaasyalılara açtıktan sonra bozulan huzurunuzla mağduriyetinizi kast ediyorsan çok haklısın. Biz bin kere Kurdlerin adına özür diliyoruz.

 Gelin barışalım be Tayyip! Barışın kapısı ve kapının anahtarı şimdi sendedir. Malazgirt kapısını açık bıraktık hata ettik. Biz karanlıkta yolumuzu bilemedik, Şimdi aydınlıktır dünya. Biz Malazgirt’te savaşın kapısını açtık, hep birlikte kaybettik, sen barışın kapısını aç kazanalım hep birlikte.

 Teyyo Emmi, gül dalında, kan damarında kalmalı, koparılan gül solar, akan kan kararır. Kara karanlıktır, gözyaşıdır, hüzündür. Kan akıtılması için bahaneler çoktur. Gelin savaşların nedenini anlatalım birbirimize. Anlayalım neden savaşıyoruz, neden savaştırılıyoruz. Kimdir bunlar, neden ortaya çıkmıyorlar? Bu ne suskunluk, neden kimse sebeplerden bahsetmez. Hep bahaneler, bahaneler, bahaneler…

 Kürt Kuzu suyun altında, Türk kurt suyun başında. Kurt bağırıyor kuzuya “suyumu bulundırma kuzu!” diyor. Kuzu “ben suyun başında değilim ki, nasıl bulanır su böyle?” diyor. Kurt “ seni yemek istediğim zaman su bahanedir” diye gürlüyor! Kurt ayıp etmiyor mu Tayyip? Sen ayıp etmedin mi Tayyip?

 Bizim akan kanlarımız, solan güllerimiz bizi ağlatırken kimi güldürür biliyor musunuz Teyyo Emmi? Anlamamanın nedir nedeni? Tarih hep böyle tekerrür etmedi mi? Öyle değil mi Teyyo Emmi? Kurt ve tilki pazarında gördüklerimiz aydınlıklara, şafaklara, mutluluklara, özgürlüklere ait değildir. Yalanlarla  Romalılar köleleri savaştırmadılardı mı?  Hala yalanlarla insanlar tuzağa düşürülmüyor mu? İnsanlar Allahın adına büyük yalanlar uydurmuyor mu?

 Her gün bir komedi! Diktatörler, yalancılar tanrı-kral iddiasındaydılar. Bunu tutturamayınca tanrı-nebi oldular. Bilim Allah adına söylenen yalanları deşifre edince, despotlar insan iradesini farklı tarzlarda gasp etmeye başladılar. Onlar şimdi seni kullanıyorlar! Seni, Abdulfatihullah ve diğerlerini! Teyyo emmi! Genel Kurmayın ışıkları gece neden yanıyor?

 Teyyo! Diktatörleri bir daha yaratmayacak özgür iradeye özgür iradeye dayanalım sırtımızı. Özgür iradeye atılan kancaları koparsak kıyamet mi kopar? Kimse, kimse için adam öldürmez siyasette. Adam öldürenler veya öldürtenler diktatörlük ödülünü tutsakların elinden almak için öldürürler. İster sivil olsun ister devlet olsun bu kural değişmez. Ama eninde ve sonunda köleler, diktatörlüğü Saddam’ın heykeli gibi sokaklarda sürüklerler ve yüzüne tükürürler, çünkü özgürlük vaadiyle kandırılmışlardı tüm tutsaklar!

 Gel inat etme Teyyyo Emmi! Generallerin kucağında oturarak militarizme karşı olunmaz. Çok komik görünüyorsun canım benim! Ergenekon operasyonlarını yapan sen değilsin biliyoruz. Engellemeye gücün yetmez. Bütün dünyanın ağırlığı kadar bir ağırlık çöktü despot düdükçülerin başına. Düdük Kenan korkudan tir tir titriyor. Kimse kurtaramaz artık onu bu azaptan.

 Tayyo Emmi gel kucağında oturduğun generallere bir gol at! Erkeklik sende kalsın! Savaş oyunları bozulsun. Türkiye solu Silivri tımarhanesi için göz yaşı dökedursun. İşkencecilerini özleyedursunlar. Hayalet gibi dolaşan korkuların ve korkulukların maskesi düşsün. Merhamet Metiner’i de tırşıkcılık müsteşarlığına atarsın bu iş olur. Merhamet Metiner yalnız tırşıkla mutludur. Mutlu olan Merhamet, Kurdlerin sinirlerine derman olur. Bu da çözüme bir katkı sunar.

 Tayyip çok ayıp! Neden yokuşa sürüyorsun? Silivri’den haber geldi, diyor ki, Kurdler ve Türk Ülkücüler biri birine güç versin ki Teyyo Emminin hükümeti gıldırgop olsun. Gıldırgop olsun ki Silivri Tımarhanesinin kapıları açılsın. Tüm işkenceciler ve onların solcu hayranları da bayram etsinler. Hemşehrim Alpaslan Aslan’ın canı sıkılıyor. O serbest bırakmazsa tüm gizli sırları açıklarsa, devlet sırları Kasımpaşa pazarına düşer.

 Nur-i cemaline hayran olduğum Teyyo Emmi! Kayseri Ermeni bahçesinden güzel bir GÜL ve Egeden bir zeytin dalı alarak, Kara Denizde bir çay bahçesinde barış müzakereleri mümkündür. Diktatörler arası değil toplumlar arası barış müzakereleri olsun.

Generaller  meneraller, diktatörler paşalar, paşa paşa kendi inlerinde,  kendi horoz çiftliklerinde kalsınlar. Paşa paşa otursunlar ki maşalar da kurtulsunlar maşalıktan. Yoksa nasıl biter bu savaş?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin eline fırsat geçerse seni cacık yapar haberin olsun. Kurdlere dost olmazsan Allaha uzak kalırsın. Bu işi çözmezsen Emoş Hatunu Kürdistan’a sokmazlar. Benden söylemesi.

Yorum bırakın