kaniyasor

kaniyasor.WordPress.com

GÜDÜLEMEYEN TOPLUM GÜDÜMSÜZ POLİTİKA

Posted by kaniyasor 25 Mayıs 2012

Kani Yado – 25/05/2012

Hani halk arasında bir söz var  “ağanın malı zügürtün çenesi“ diye. Devlet ağa çok başaralı gözüküyor. Her kes istediği gibi siyasal lak lak etsin, yani çene yapsın, legal ve illegal partiler ve hareketler hepsi ‘devlet ağan’ın istediği şekilde yönleniyor. Neden? İnsan bu nedenlere cevap bulunca insanın yüzü kızarıyor.

En iyisi fazla açmayalım bu konuyu, kokusu her kesi rahatsız eder. Türkiye’de tüm legal ve illegal siyasal hareketler ve partiler ya atamalarla idare ediliyor veya rayından çıkarılarak yönlendiriliyor. Bunu görmek için fazla çabaya gerek yoktur. Başbakan atama değil mi? Muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu atama değil mi? Tüm Kemaller ve Kemallerin damatları misyoner değil mi?

Tetikçi ve işkenceci general Veli Küçük kusura bakmasın, Genel Kurmayın, solu ve Kürtleri yönlendirme sorumlusu Albay Atilla Uğur hiç kusura bakmasın, bu gerçekleri yazmak zorundayız. Ayıptır bir iki kelime yazıyoruz, daha şimdiden finolarınızı üstümüze salmayın! Kürtler için hep sizin adamlarınız mi yazsın? Müsaade edin biz de yazalım!

Hele bir zamanı gelsin, daha neler neler anlatacağız. Hatta ‘’Elazığı Çözmek Genel Kurmayı Çözmektir’’ yazısını bile yazacağız. Damat Ferit Paşa kusura bakmasın! Vallah yazacağız billah yazacağız. Bakın Tanju Çiller, Kürt Tansu ve ne kadar Cansu varsa konuşma yasaklıdır.

Öyle değil mi Elazığın küçük kızı, şimdinin büyük marifetli bayani? Erdemli her Kürt defalarca yazdılar, haykırdılar! Lütfen bizim için güdümlü savaşmayın!

Sayın D evlet axa ve kahyaları! Zahmet etmeyin, lütfen bizim için siyaset yapmayın! Siyaset yapmak istiyorsanız, bizim değerlerimizi atamalarla  kapıp yapmayın,  başımız dönüyor, zorumuza gidiyor!

Çok teşekkür ederiz, bizim için zahmete girmeyin! Bakın sizin o iltifatlarınız yüzünden bizim çocuklarımız ölüyorlar, sizin çocuklarınız ve siz ölmüyorsunuz.

Mîr Qere Cemsit’in torunu, sana söylüyorum ne yapmak istiyorsun? Dersimin, Elaziz’in Kürt uzun havalarını Türkçeleştirdiniz, şimdi sıra bizde mi? Vazgeçin bu sevdadan! Bizim boyumuz çok uzun, biz Türkleşmeyiz. Ayaklarımız Kerkuk’ta başımız arş-u alada!

Genel Kurmay merkezli siyasetle rahmetli Enver Demirbağ’i İbo gibi kullanıp tüm Kürtçe uzun havalarını Türkçeleştirdi. Devlet onu bir mendil gibi kullanıp attı ama onun Türkçeleştirdiği Kürtçe uzun havalar Kürtleri asimile etmek için derman olarak kullanıldığı gibi, TC’nin Kültür Bakanlığı arşivlerinde muhafaza ediliyor. Devletin kullanıp attığı Enver Demirbağ bakımsızlıktan evinde öldü. Öyle değil mi Silheddin Demirtaş?

Selo siz elin meclisinde ne arıyorsunuz sahi?

Bunlara nasıl güveniyorsunuz? Yavuz Sultan Selim deden Mir Karacemşit’e Osmanlıyı koruması karşılığında Palu hükümeti için özerklik anlaşması yaptı ama sonunda tek taraflı olarak iptal ettiler ve ondan sonra Ermeni ve Kürt katliamına başladılar değil mi?

Enver’in çöpe atıldığı örneği gibi halkları kullanıp çöpe atma olayıdır bu. Biz artık çöplük olmayı kabul etmeyelim.

Evet Osmanlıyı Kürtler ve Ermeniler koruyordu, yoksa İranın, Azerbaycan’ın çapulcu şeriatçı gerici Şah İsmail güçleri Osmanlıyı yok edecekti. Selahaddinê Eyub’un komik şövalyeliğinden/şabanlığından  beri başkalarına hizmetkârlık etme geleneği mayalandı bir kere! Kürtler ne zaman kendi canavarını yaratma becerilerinden vaz geçecekler?

Osmanlılar geçmişten günümüze kadar devşirme insanlarla ordusunu kurdu, devşirmelerle siyasetini yapıyor. Şimdi devşirme Kürt siyasetini bile icra ediyor.

Nazar değmesin, maşallah!

Kürtler mükafatını alırlar inşallah!

Artık biz Osmanlı torunlarını iyi biliyoruz. Tek kelimeyle insanları kendi milletine karşı kullanarak ihanetle kirletip nefretlik duruma getiriyor. Bakın Kürtler ne hale geldi! Kuzey Kürdistanlı Kürtler, Ankara derinliğinde olmayan hiç bir düşünceyi kabullenemeyecek duruma getirilmiş!

Ankara Evlenme dairesinin siyasi evliliklerine dayanmayan hiç bir duruşu kabul edemeyecek duruma getirildi. Kürtler dün Arapların putperestliğiyle Kürtlükten çıkarılmaya çalışıldı, bu gün Ankara’nın Kemalistlerinin Ataput  dini vasıtasıyla Kürtler Kürtlüğünden çıkarılıyor!

Kürt olmaktan kaçmak için bu kadar kıvrak tangolara gerek yoktur. Kalkın ve ‘’Biz Türküz!“ deyin işin içinden çıkın! Başkaları için danışıklı veya danışıksız siyaset yapa yapa ismimiz fedaiye çıktı, öle öle bittik, beyinden vurula vurula hafız olduk.

Leyla Zana kardeşim ne güzel söyledi! Kendi dilini konuşmayanları muhtar bile yapmayacaklarmış. Kürtlerin ulusal siyaseti ile ilgili cümleleri duymak ne güzel!

Bu sıralarda sosyete Türkofon Kürtlerin sayısı arttı. Sık sık  ’’heval, kusura bakma ben Kürtüm ama Kürtçe bilmiyorum, Türkçe konuşalım“ diyenlere çok rastlarsınız. Onlara deyin ki:

De get qıbrax! Lo biko Kürtçe bilmiyorsan benim hevalim değilsin, hadi get burdan qibrax!

Bir de bir kıvırmaları var, bir alem sanki! Hani Kürtçe bilmemek ve Türkçeyi güzel konuşmak bir imtiyaz olarak düşünülüyor ya, o mesele! Bu imtiyazla başımıza baş, yani başımıza taş olmak istiyorlar!

Lo biko qırılmadıx yerimiz mi qaldi?

Bizde qanamayan yürek mi kaldi?

İhanet edilmeyen deger mi qaldi?

Mehellemizde ölmeyen mi kaldi

Bir de sen kalkisan Türkofon maqamında qıvırisan!

Türkçe öğrenmeyin demiyoruz, Türkçeyi Türklerden daha iyi öğrenin, ancak Kürtçeyi Türkçeden daha iyi konuşmayı, daha iyi yazmayı amaç edinmeyen bir siyasete ‘güdümlü siyaset’ demek zorundayız.

Yüce Rabbimin adına yemin ediyorum, dilim ağzımdadır. Türkçeyi de biliyorum, Arapçayı da biliyorum ama  bu dilimi Türkçe ile Arapça ile kirletmeyeceğim! Genel Kurmay nasıl inat edip Kürtlerin ruhlarını öldürerek kendilerine benzetmek istiyorsa, biz de inat edelim değerlerimize sahip çıkalım.

Özgürlük Hareketi başlatıyorsunuz, direksiyonu bunların eline geçiyor. Bunlar inatla Kürt Siyasetinin direksiyonun kullanmak istiyorlarsa biz de inatla arabayı onlara vermeyelim.

www.kaniyasor.wordpress.com

Yorum bırakın