kaniyasor

kaniyasor.WordPress.com

DERSİM VE İNSANLIK

Posted by kaniyasor 15 Ağustos 2012

k.y.Kani Yado – 15.08.2012:

Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasıyla beraber pusuya yatan gerici zihniyet  başını kaldırdı. Hele oruç tutarak beyni tamamen küflenmiş müminler kendi küfürlü yöntemleriyle bu harbe katıldılar. Ortada misafir edilen bir insan vardı; olay buydu.

Bazı güzel kardeşlerimizin iddia ettikleri gibi neden Emine’nin önünde iki kat olup eğilen Mehmet Metiner gibi sosyete kibarı siyasiler değil de Dersimli insanın kaçırıldığı merak konusu olabilir.

Dersim insanı hassastır. Dersim insanı insandır. Dersim insanının aklınıza gelemeyecek birçok hassasiyetleri vardır.

Uzun sözün kısası Dersim’in Kemalistleri bile Dersim’in çaağdaş insanlar olarak üstün meziyetlere sahiptir.

Her ne kadar devletler İslam Şii gericiliğini cilalayıp Alevilik olarak Dersime sunduysalar da Dersim pratikte Mekke köleci çirkefliğinin hiç bir şeklini kabul edecek durumda değildir.

Dersimi merak edenler tarihe bir göz atsınlar.  En azından Milattan Önce altı asırdan bu yana, yani Daryuş’tan buyana bakılması yeterlidir. Tüm Ortadoğu Mekke İslam putperstleri tarafından istila edildiği zaman da Dersim kirletilemedi.

Dersim nasıl kirli değildir?

Dünyada ve bölgede olup biten günlük olaylara bakılmalı. Dersimi diğer yerlerle karşılaştırmalı olarak inceleyerek bu konuyu daha iyi kavrarız diye düşünüyorum. Yani Arap, Selçuklu ve Osmanlıların kendilerine benzettiği diğer alanlar…

Dersim’in sosyal yaşamda Kürt kalmasının nedeni İslam Arap köleci sistem ideolojisini içselleştirmemesidir.

Dersim’in genel durumuna bakalım:

1-Uyuşturucu asgari düzeydedir. (Tuncelideki uyuşturucu faaliyetleri TC polisleri tarafından yürütlüyor)

2-Kadın intiharları yok denecek kadardır ve minimum düzeydedir.

3-Arap Putperstlik pratikte rağbet görmüyor. (bazı putperest ocakların kimler tarafından ve ne amaçla kurumlaştırıldığı bilinmiyor)

4-Ramazanda oruçtan bunalıp insanlara saldırı ve küfür yoktur.

5-Aile içi miras kavgaları yok denecek kadar azdır. İhtilaflar yasal yoldan çözülmektedir.

6-Aptalların kedi, tavuk, golık gibi nedenlerle yapılan ve çok sayıda ölümlere neden olan kavgalar hiç yoktur.

7-Kadın hakları ihlalleri asgari düzeydedir.

8-Kadın hakları ihlalleri karşısında kadınlar hukuki sorunlarını, kendi haklarını bilecek bilinçtedirler.

9-Farklı inançlara karşı tölerans çok yüksektir.

10-Din ve inançlar için mahalle baskısı hiç yoktur.

11-Dersim insanı Arap-Osmanlı yaşamını ret ettiği için insan kalmıştır. Dersim’de sosyal yaşamı çeşitli boyutlarıyla incelemek için İsmail Beşikçi ve Mehmet Bayrak gibi güvenilir araştırmacı yazarlara büyük görevler düşüyor.

Dersim’in bir uzantısı Bingöl’ün Kığı, Bılıca ve Karer mıntıkasına düşüyor. Bingöle bağlı bu alanları da güzeldir. Bu güzellik insanlığa bir umut şeklinde görünüyor.

Dersim’de her kes nasıl böyle güzel kalmış?

Dersimin şirin coğrafyasının şirin insanları için en büyük tehlike Elaziz Türkçü/dinci gericiliktir.

Bu Hazeri gericilik devlet destekli ekonomik imkanlarıyla ve devletin kurumlarının desteğiyle yoksul Şafiî Kürtlerinin ekseriyetini Türkleştirerek kendi saflarına çekmeyi başarmışlardır.

Suriye’de hangi gerekçe ile Nuseyriler, gayrimüslim Kürtler, Hıristyanlar Hafız Esadı desteklediylerse  Mustafa Kemal o gerekçe ile Dersimin ekseriyeti tarafından benimsenmiştir.

İnsanlar zorunlu olarak diktatörleri destekledilerse din gericiliği ve insanlık utansın, Dersimliler, Nuseyriler utanmamalıdır. İslam şeriatından daha çirkin bir sistem var mı?

Siz İslam gericiliğinin bu insanlara ve Ortadoğu halklarına uyguladığı iğrenç baskıları ve katliamları hiç hesap ediyor musunuz? Siz hiç katliam gördünüz mü?

Siz Mekke İslam Ordularının ve Osmanlı Yeniçerilerden oluşturulan ordularının girdiği her yerde talan yapıp kadınlarını gasp ederek cariye olarak Mekke ve İstanbul Topkapı cariye pazarlarında yani beyaz kadın ticareti pazarlarına sürüldüğünü hiç duymadınız mı?

İşte bu yüzden Dersim bu iğrenç gericilikten korkuyor, bu yüzden boğulmamak için bazen yılana bile sarılmış!

Dersim güzelliğini Zarathustradan almış, Daryuş’tan almış. Istedikleri kadar çatma dede ve babalarıyla arabesk ve alaturka makyajlar yapılmak istensin, bu makyajlar tutmaz ve  Dersim Dersim olarak kalacaktır. Bir de Dersimin dışındaki sosyal yaşamı düşünün!

1-Nerede günde ortalama kaç kadın intihar ediyor?

2-Oralarda kadınlar kendi haklarını savunabilecek cesaretleri var mı, yoksa neden?

3-Çok ufak gerekçelerle başka yerlerde çıkan kavgalarda ortalama kaç kişi ölüyor ve yaralanıyor?

4- Bu Mekke İslam ideolojisiyle ve Osmanlı köleci Şeriat düzeniyle kirletilen geri yörelerde kavgalarda ölen insanların sayısı siyasi çatışmalarda ölenlerin sayısında çok mu az?

5- İslam Arap  ve Türk barbar zihniyetlerinde ölmek ve öldürmek kanıksanmıştır. Bunlarda barbarlik cennette 70 kadınla ödüllendirildiği şeklindeki dinsel çirkeflikle insanlar canileştirilmiştir.

6-Şiddeti uygulamak için ufak bir gerekçe yeterlidir, gerekçe yoksa bu gerekçeleri kendileri uydururlar. Dersim ile diger yerler arasındaki fark çok nettir, bu farklılıkların sebebi de çok nettir.

Dersim Kürttür ve Kürt kalacaktır. Osmanlıdan günümüze kadar camilerde devletin orduları için dua edenlerde, camide devşirme Yeniçeri Türk Silahlı Cinayet Kuvvetleri için dua edenlerde insanlık kalır mı?

Öyle değil mi ey mü’min Kürt kardeşlerim? Öyle değil mi ey cemaat-i müslimin?

O zaman Dersim’i neden Kemalistlikle suçluyorsunuz?

 

Bir Yanıt to “DERSİM VE İNSANLIK”

  1. Very nice write-up. I certainly love this site.
    Thanks!

Yorum bırakın