kaniyasor

kaniyasor.WordPress.com

ÇOK BOYUTLU TECAVÜZ

Posted by kaniyasor 19 Şubat 2015

Kanî Yado – 19.02.2015:rojbasdede-e1413219006683

Türkiye’de her zaman tecavüzler oluyor. Her meslekten TC resmi görevlililerinin tecavüz olayları defalarca basına intikal etti. Mahkeme kararlarında bu tecavüz olaylarında hafifletici sebepler uydurulup az cezalar verilerek dünyada görülmemiş hukuk skandallarına imza atıldı!

Türkiye denince  Osmanlı şeriat yönetiminin varisi bir cumhuriyet akla gelir. Osmanlı Şeriat düzeni, şeriat hükümleri uygulamasıyla geniş coğrafyada halkların tecavüz edilmedik yanlarını bırakmadı.

Aynı şekilde Osmanlı varisi  Türkiye Cumhuriyeti’nde de Anadolu yerlilerinin tecavüz edilmedik yanı bırakılmadı!

1071 tarihinden itibaren Anadolu dahil geniş bir coğrafyada hüküm süren Selçukluların ve  Osmanlıların bu toprakların kimyasını bozdukları tarihi vaka olarak tarihe tescil edildi.

Osmanlı padişahları aynı zamanda İslam aleminin halifeleriydiler ve Osmanlı padişah saraylarında sapıklıklarla ilgili vakalar tüm dünya tarafından duyuluyordu. Tecavüz şeriat usulleriyle yapıldığında tecavüz olmaktan çıkmaz!

Üniversite öğrencisi Özgecan Arslan’a tecavüz edilmesi ve katledilmesi şeriat ile ve egemen erkin zulmü ile işselleşen şiddet ve tecavüz eğiliminin bir özetidir. Ehl-i Sünnet  İslam halifeliğini de üstlenen Osmanlı Padişahlarının saray erkanı, hamile bıraktıkları yüzlerce cariyeleri gemilere yükleyip denizin ortasına rahimlerindeki bebelerle beraber atılmaları tarihi vakalardır.

Tecavüzcü çöl yaşam kültürünü tanrısal kurallar olarak algılayan toplumdan vicdana dayalı hangi meziyetler aranabilir?

Tecavüz fiili, tecavüz edilen ögenin çeşidine göre çeşitli anlamlar alır. Çocuklara yapılan tecavüz, kadına tecavüz, devletlerin, teşekkül ve örgütlerin  kendi insanlarının haklarına yapılan fiili  tecavüzler olduğu gibi, devletlerin, dini otoritelerin veya siyasi örgütlerin insanın özgür iradesine yaptıkları tecavüzler de vardır.

Diktatörlükler toplumun tümünün özgürlüğüne karşı gerçekleştirilen bir tecavüz biçimidir. Burada zor ve şiddet söz konusu olduğu için fiili kaba tecavüz olduğu gibi özgür iradeye yapılan tecavüz birlikte gerçekleşir.

Tek odaktan, derin istişarelerle ve talimatlarla Özgürlük Mücadelesini Türkiyelilik politikasıyla TC devletinin lehine yönlendirme ve aldatma faaliyeti Kürd toplumunun özgür iradesine yapılan bir tecavüzdür.

Tecavüz fiilleri her yönüyle ele alınmadıkça tecavüzcülerle mücadelenin bir anlamı olmayacaktır. Tecavüzcü bir sosyal yaşamı oluşturan etmenleri doğru saptamak gerekiyor.

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın tecavüze uğraması ve katledilmesi ile cinsel tecavüzün tekrar gündeme gelmesine neden oldu.

Daha evvel %90’ın faili kamu görevlisi olduğu 13 ve 14 yaşlarındaki küçük kız çocuklarına yapılan tecavüzlerin yargılanmasında istenen cezaların çok komik düzeyde olması ve tecavüz suçlarında  ceza indirimine gidilmesi ile “tecavüzcü devlet” imajı halk arasında konuşulmaya başlandı.

Biz tecavüzleri şu şekilde çeşitlendirdik :

1-Zor kullanılarak yapılan kriminal cinsel tecavüz.

2-İrade gaspı ile yapılan tecavüzler. İmam nikahıyla yaşı küçük kız ve erkek çocuklarına yapılan tecavüzler de bu gruba girer. Bu tecavüz biçimleri  kültürel/inançsal yaşamın öngördüğü tecavüz çeşididir.

Biz irade iğfalini siyasal ve dinsel tecavüz konusunda ela aldık. Tekçi siyasetle özgür iradeye yapılan  tecavüzlerin nitelikleri aynıdır. Çünkü burada bireyin veya toplumun iradeleri dışında bir istimal vardır. Yani irade iğfali gerçekleşmektedir.

Bu koşulları bir yaşam biçimine çeviren toplumlarda tecavüz kanıksandığı için  tecavüzlere karşı gerçekçi çözümler bekleyemiyoruz.

Tecavüzcü çöl cahiliye toplumlarının inançları ile kanıksanan ve içselleşen tecavüz ile mücadele etmek sonuç vermez. Talancı ve yalancı kavimlerin torunlarından demokratik erdemler ve adalet beklemek büyük yanılgıdır. Türkiyelilik siyasetiyle  Kürdlerin irade gaspı ve iğfali iradi tecavüzle gerçekleşir.

Gericiler eski kutsal masallara bağlı oldukları için Rabbimizden ve onun hikmetlerinden ve nimetlerinden uzak kalırlar. Rabbimizin eserleri olan tüm canlı ve cansızlara düşmandırlar. Günümüzde doğayı tahrip etme eğilimden tutun insan haklarına ve hukukuna  yapılan tecavüzleri her gün görmekteyiz.

Gericilere çıkar temin etmek için her tarafta ağaçlık alanlar tahrip edilirken bu olayların faillerinin tecavüz eğilimleri bu şekliyle göze çarpıyor.

Gericiler şimdi dünyayı öküzün boynuzları üstünde olduğu iddiasından vazgeçmişler ama kanlı yaşam pratikleriyle ve tecavüz biçimleriyle dünya için hala tehlike olmaktan çıkmadılar. Yobazlar ve bu yobazların inandıkları tanrı-şirk dünya ve evren hakkında doğru bilgilere sahip değildirler.

Biz bir taraftan geriliğin neden olduğu  yaşam pratikleri yüzünden üzülürken bir taraftan da önemli gelişmelere karşı seviniyoruz.

Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan’ın TV ile canlı bağlantısında Türkiye’ye ders veren konuşmasını dinledik. Böyle bir filozof ancak erdemleriyle Mazlum Doğan gibileri, Dr. Baran’ları yetiştiren Dersim insanı olabilir.

Onu dinlerken Zarathustra’yı hatırlamamak mümkün değildir.. Bizim Mezopotamyalı köklerimizin derinliğinden gelen bir sesti. Ancak bu sesler çöl barbarlığının yarattığı karanlıkları parçalayabilirler.

TECAVÜZ KONUSU İLE İLGİLİ DİĞER YAZILARIMIZ:

TECAVÜZLER İŞGALCİLERİN KÜLTÜRÜDÜR 15 Temmuz 2013

TECAVÜZE UĞRAYAN ÜLKE KÜRDİSTAN  20 Haziran 2013

TALAN VE ÇOCUK TECAVÜZCÜLÜĞÜ PSİKOLOJİSİ  8 Mayıs 2013

ERKEK EGEMENLİĞİNİ VE TECAVÜZLERİNİ SORGULAYALIM 20 Kasım 2011

ANADOLU’NUN TECAVÜZ EDİLMEDİK NEYİ KALDI Kİ! 8 Kasım 2011

TECAVÜZCÜLÜĞÜN KÖKENİ  5 Kasım 2011

Yorum bırakın