kaniyasor

kaniyasor.WordPress.com

TC Unsurlarının Barış Ve Çözüm Balonu Söndü

Posted by kaniyasor 21 Ocak 2015

Kani Yado – 19.01.2015rojbasdede-e1413219006683

Biz “barış ve çözüm” denen devlet söyleminin balon olduğunu defalarca   ifade ettik, yazdık. Kürdleri yönlendirme ve TC tarafından istenen biçime kavuşturma faaliyetleri yeni değildir. Şüphesiz, bunun 1970 yılları öncesi ve 1980 yılları sonrası da vardır.

Birinci Cihan Harbinde de “devlet üretme çiftliği mamulleri” şeklince ifade ettiğimiz TC’nin derin ilişkileri yeni denge koşullarında daha sinsi biçimde yine önümüze çıkmıştı.

Biz Osmanlı devletinin son sürecinde ve İttihat Ve Terakkinin cumhuriyet ilanından önceki ve sonraki faaliyetlerini ve kullandıkları Kürd misyoner işbirlikçilerinden haberdarız.

TC’nin istihbarat teşkilatı, kendi unsurlarıyla yaptığı gizli görüşmelerle barış ve çözüm ismiyle bir umut balonunu medyadaki kiralık kuşlarıyla sürekli uçurdu ve toplum bu yapay umudun beklentisine terk edildi. Bu unsurların kapalı kapılar arkasında konuştukları Kürd çözüm sorunlarıyla ilgili değildir, TC’nin lanetlik kırmızı çizgileridir!

Barış ve çözüm sorunları gerçekten istihbaratçıların işi olsaydı hepimiz bu yalana inanabilirdik. Türkiye cumhuriyetinin amacı Kürdleri bir umutla oyalayıp Kürdlerin asimile edilebilir ortamını sağlamak ve umudun belirsizliğine terk etmektir.

TC’nin amacı, çözümsüzlüğü  zamana yayarak Kürdleri asimilasyona razı edilebilecek duruma getirmektir.

Yalanlar havada uçuşurken şiddetin biçim verdiği toplumun genetik özellikleri ne barışı ne de  çatışmasızlığı sindirebilir.  Şiddet toplumları için boş zaman yoktur, en azından bir teneke çalar hoplar zıplarlar.

Şimdi ikinci aşamada Kürdleri birbirleriyle çatıştırmayı denemektedirler. Eski dönem bitti, TC Kürdleri Kürdlere karşı çatıştırmayı denerse kafadan balyozu yiyecektir!

İster  kanton formülleri, ister  demokratik özerk talepler  Kürdistan’ın bütünlüğü içinde  savunulursa bunun anlaşılır yanı vardır.

TC memurlarının  bir kısım Kürdlere ezberlettiği Misak-i Milli denen suiniyete bağlı işgal amaçlı yemini Kürdlere dayatırlarsa, bu iğrenç oyunun tezgahlanmasına yardımcı olan Kürd unsurlar insanlık düşmanı olarak teşhir olacaklardır. Çünkü bölgenin terör belasından kurtulması Kürdlerin  bütünlüğünden geçer.

Tarih tekerrür mü ediyor?

Saddam Kürdleri katlederken yine bir kısım Kürdler Saddam’ın yanında yer almıştı. Bu insanın kendi katiline sevdalanması olarak  biliniyor, hem de kara sevda!

Kantonlar bir bütünün parçasıdır. Kürdistan’ın bütünlüğünü dile getirmeden kantondan bahsederken hangi bütünün parçası olmak istediklerini açıkça dile getirmiyorlar, çünkü onun arkasında TC’nin iğrenç oyunları vardır!

Burada derin bir hile vardır, Kürdler mutlaka uyanmalıdır. Hakan Fidan ve hevalleri yine devrede…

Kürdler dünyanın başına bela olan barbarlara karşı insanlık erdemlerinin yanında yer almış canlarını ortaya koymuşlar. Kimse TC derin planlarına kurban edilmek istenen oyunlara göz yumamaz.

TC istihbaratının güvendiği keklikler de TC’yi kurtaramaz artık. Kürdler yalnız bırakılmayacak ve Kürdlerin geleceği devlet olarak ortaya çıkma biçiminde olacaktır. Kürdler bu tarihi şansa sahip iken TC’nin geleceği belirsizdir şimdi.

  1. Yüzyıl ukalalık ve külhanbeylik yüzyılı değildir. kendi fatihleriyle, kahraman Şabanlarıyla iftihar eden barbarların maskeleri düştü. Son çırpınışlarında terörü can simidi olarak kullanıyorlar!

Tüm dünya ülkeleri ve milletleri insanlık erdemlerinde ve yaşam unsurlarından yararlanmada ortaklaşmanın arayışında olmalıdırlar. Demokratik düzenlerde sektörlerin de demokratik işleyişleri vardır. Artık sektörler milli olmaktan çıkıp dünya ortaklaşmasına dönüşürken diktatörlüklerin hala cahiliye dönemlerinin tek tanrılı siyasetlerine  takılı kalmaları çok iğrençtir.

Gayrı meşruiyet üzerinde yaşam kurmaya çalışan barbarlık sadece insanları yönlendirme, aldatma becerilerine sahiptir. Sadece şizofrenlerin insanları değiştirme kararlıkları vardır ki, onlar tedaviye muhtaç ruh hastalarıdır.

Biz, bireyin ve toplumun tekamül ederek tek tanrılı siyasetin iğrenç tabularına secde etmeyi terk edeceğine inanıyoruz…

Dünyanın içine girdiği süreç Türkiye’nin göz boyama politikalarıyla gölgelenmesi mümkün değildir.

Hakan Fidan  ve Ankara sevdalı Kürd dostlarının çözüm yalanları ve oyalama  çabaları boşa gidecek. Kürd ulusunun  devletleşmesine karşı hiç bir barikat duramaz.

Kimse sağ, sol,  mezhep, meşrep gibi bölge hastalıklarını önümüze koymasın, aklıselim bu hastalıklı unsurları ezer geçer.

Mezopotamya güneşi yeniden aydınlatacak. Kürdler Ortadoğu için aydınlıklı günlerin öncüsü olacaktır.

Yorum bırakın