kaniyasor

kaniyasor.WordPress.com

TAHİR ELÇİ YAŞANAN TÜM ACILARIN SİMGESİ OLDU

Posted by kaniyasor 30 Kasım 2015

tahir elci_nKanî Yado – 30.11.2015
Olay sıcağı sıcağına tartışılırken Kürdler bu suikasttan ders çıkarmayı ihmal etmeden sürüklendikleri Türkiyelilik tuzağına nasıl düştüklerini de düşünmekten geri kalmamaları gerekiyor.
Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel stratejisi Osmanlı hükümranlık alanını Türkiyeliliğe çekmek olduğunu bildiğimiz halde, Kürdlerin Türkiyelilik politikası cenderesine alınması bizi düşündürmüyor mu?
Biz verdiğimiz mücadelemize “Özgürlük Mücadelesi” diyoruz. Bu koşulda Türkiyelilik politikasıyla Türkiyelileştiğimizde veya Türkleştiğimizde özgür mü oluyoruz? İşte burada tuzak deşifre oluyor.
Kim ve nasıl bunu başardığı üzerinde durmaya gerek yok ama Kürdlerin kendi vicdan ölçülerinde kendilerine doğru bir yol seçmeleri gerekiyor. Şirklerden/tabulardan kurtuluşu beklemek insanı TC tezgahlarında imtina ile istihsal edilen ‘kötülük tanrıları’nın tuzağına düşürebilir!
TC diktatörünün egemenliğinde yaşayan Kuzey Kurdistan Kürdleri her adımda ölüm ile karşı karşıyadırlar.
Bu gerçek ortadayken Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi gibi vicdanı özgür erdemli insanların yaşamasına tahammül edilmesi mümkün değildir.
Özgürlük, özgür vicdan ve özgür irade diktatörlerin korkulu rüyasıdır. Tahir Elçi gibi vicdanı özgür insanlarımızın yaşama hakkı her zaman TC tarafından veya TC’nin taşeron palyaçoları tarafından gasp edilerek öldürüldüler. Kürd aydınları, Kürd savaşçıları bu yüzden etkisizleştirildiler, öldürüldüler veya öldürtüldüler.
Diktatörlere secde etmeyecek derecede özgür olanlar, özgürlükçü olanlar, suikastla etkisizleştirilmesi için yeterli nedendir. Kan ve gözyaşı sonucunda devletin zirvesine tırmanan diktatörler veya etrafını tırpanlayarak siyasi teşekküllerin tepesinde taht kuran diktatör liderler her zaman engel gördükleri erdemli insanlara suikastlar gerçekleştirerek kendi önlerini açarlar.
Kürd savaşçılarımıza karşı kapsamlı imha operasyonu, Tahir Elçi suikastı ve öncesinde gerçekleşen suikastlar bu kapsamdadır.
Diktatörler ve sair tabular yaratarak kendini kendi karanlığına hapseden Türk ve Kürd toplumları sırtlarından bu diktatörleri atmadıkça belalardan kurtulamazlar. TC’nin bize dayattığı Türkiyelilik politikasına değil, Kürdîstanî politikaya ihtiyaç duyuyoruz. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin TC tarafından katledilmesi Kürdleri kendi yönünü doğru görmeye sevk etmelidir artık.
Diktatörlerden tek kurtuluş şekli, demokratik uygar dünya ile bütünleşip, demokratik uygar yaşam biçimi ve düşüncesiyle buluşup devletleşmektir. Çünkü, sömürge Kürdistan’ın Türkiyelilik politikasını kabul etmek, gönüllü ölüme yatmaktır. Ölümü göze ala ala nasıl yaşanır?
İki seçim arası süreçte TC kontra devletinin AKP iktidarı, Kürdleri vurarak Türk toplumunun takdirini kazanıp seçimi kazandı. Bu durum çok düşündürücüdür; bu Kürd düşmanlığının sarmaladığı ortamda nasıl birlikte yaşayabiliriz? Bize kardeşliği dayatanlar bu gerçeği bile bile bize sömürge kalmamızı dayatıyorlar.
Kardeş olarak tanımladığımız arabesk Türk toplumu böyle bir toplumdur! Kürd ulusunun kendi kaderini tayın edebilmesi için, TC’nin bize dayattığı Türkiyelilik politikasına değil, Kürdîstanî politikaya ihtiyaç duyuyoruz.
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin TC tarafından katledilmesi Kürdleri düşündürmelidir artık.
Halkların kardeşliği, ümmet kardeşliğinin sol biçimidir. Bu barbarlarla mücadelemiz, küresel terörle mücadele ile bütünleşti. Bundan sonra Kürdlere düşen en büyük görev barbarların Türk-İslam rezaletinden uzak durmaktır. Bu yüzden Türkiyelilik politikasını TC’nin bir siyasal projesi olarak değerlendiriyoruz.
Tahir Elçi ve diğer aydınlar neden İnfaz edildi ve neden infaz edilmeye devam edilecek?
Çağdaş ilerici Kürdlerin çoğalması TC devletinin Kürdleri tek adam üzerinden kontrol altına almasını zorlaştırıyor. TC, Kürdlerden danışıklı bir karşıtlık politikasının Türkiyelilik siyaseti üzerinden uygulamasını istiyor.
İşler TC’nin istediği biçimde gitmediğinde şiddeti ve katliamı dayatıyor. MİT barış yalanı bahanesiyle masaya oturur oturmaz Sakine Cansız ve benzerlerinin ölüm kararını almaktan geri durmadı. Bu durum Türkiye’nin Kürd sorunu yaklaşımını iyi deşifre ediyor.
Birileri bize Türkiyelilik politikasını dayatıyor diye kıyamet kopmaz! Kürdler kendi ulusal bağımsızlık ve özgürlük ihtiyaçlarına göre kendi ulusal duruşlarını belirleyip Türkiyelilik politikasını bize dayatanları da bu ulusal çizgiye davet edebilirler.
Kürdler Arap ümmetine bağlı kalırsa yüzü kara, Kemalizm ümmetine bağlı kalırsa yüzü maskara olur. Bu maskaralıklar bize yakışmaz! Bize Kürdistan ulusal duruşu yakışır.

 

Yorum bırakın