kaniyasor

kaniyasor.WordPress.com

TEK TANRILI SİYASETİN ÖMRÜ KISADIR

Posted by kaniyasor 28 Kasım 2016

k.y.Kani Yado – 28.11.2016:

Tek tanrılı siyasetlerde siyaset fanatikleri kapıkulu sadakatinde tabulara bağlı olurlar, işte nasyonal sosyalistlerin tek tanrılı din fanatikleriyle ortak noktaları budur. Bunların şekilciği bile insan tiksinti veriyor. Asker ve askeri kıyafet özentileri olan hiç kimse sağlıklı değildir.

Tarihte ilk defa üst sınıfın bileğini bükerek iktidar olunabileceğini dünyaya gösteren  Lenin için hiç kimse kötü diyemedi. Diğerleri kendi toplumlarının geri biçimlerine ne  özelliklerine göre geleneksel liderdirler.

Cemal Abdul Nasır, Kaddafi, Saddam, M. Kemal asker olabilirler ama sivil sosyalist veya özgürlükçü uygar lider olamazlar. Bunlar toplumdan aldıkları geri özelliklerle öne çıkarlar.

Türkiye ve  Kuzey Kürdlerinin liderleri çocukken rüyada kendilerini görkemli, madalyalı general olarak görmüşler. Bu coğrafya bu yüzden sağlık sorunu yaşamayan bir lider sahibi olamadı.

İnsan dünyayı, sosyal yaşamı, gerçekleri öğrenmek isterse ilkin kendini, yakın çevresini, daha sonra dünyayı incelemesi gerekir.

Öncelikle insan kendini kendi vicdan laboratuarına alıp kendi geriliklerini, kendi olumlu ve olumsuz yanlarını sorgulamak zorundadır. Böylelikle insan mensup olduğu yakın çevresini daha sağlıklı şekilde sorgulayabilir.

Çevremiz ne durumdadır?

Elimizi sallasak elli tabu karşımıza çıkar! Gelin adaylarının süslediği ağaçlar, öpüle öpüle kendinden geçen ziyaret taşları, kartal gibi kanatlarını açıp dağdan kopup uçmaya hazır tabulaşmış kayalar…

Cemal Abdul Nasır, M. Kemal, Saddam Hüseyin, Muammer Kaddafi’yi, Esad’i tabulaştıranların çocuklarının dedeleri ve babaları da bir alemdir!

Yerde bir katırın ayak izini bulduklarında, İslam şeriatı için at koşuşturan Hz. Ali’nin düldülünün ayak izleri olarak görürler. Yani insan neyi nasıl görmek istiyorsa öyle görüyor.

Dünyada büyük fırtınalar estiren evrimci ve devrimci şahsiyetler de tanrı yaratmada ustalaşmış tabucuların neslinden nasiplerini almış.

Sakallı Karl Marks’ı peygamber, Marksist pratikçilerini ise şeriat için elinde zülfikarıyla düldülü koşuşturan Ali’ye, zalim kılıcını sallayan Yezit’e benzetmekten geri durmadılar.

Biz gözlemciler olarak siyasetle uğraşmıyoruz ama faşist olarak tanımlanan nasyonal sosyalistler ile devrimci sosyalistleri ayırt edebiliyoruz.

Dünyanın hayranlıkla karşıladığı Lenin tabulaştırılmaktan kurtulduğu için şanslıdır. Lenin göğsünde madalyalarla dolu general pozu vermeyecek derecede erdemli bir çağdaş sivildi.

Geleneksel tabuculuğa çakılı kalanlar çamur dedeleri Hz. Adem gibi tabu ümmetinden olduğundan ötürü önünde ne bulsalar taparlar.

Şeriatçı çöl generali Ali’ye tapar zülfikarına biat eder, Hızır görür irkilir. Bunun hikayesi kanlı bir hikayeder. Acılarla doludur.

Mekke çöl vahşet orduları Mezopotamya’yı zapt eder, Kürdlerin tüm erdemleri ayak  altına alınır, kadınlar cariye pazarlarına sürülür. Kürdler hala 14 asırdır Mezopotamya’nın karanlığa gömülmesine neden olan çöl aptallarının ahmaklıklarını fazilet diye anlatır durur.

Bizim Bingöl-Sancak’tan özürlü bir tanıdığımız vardı, her yı mutlaka bizim kasabaya uğrardı.Üşütüktü, aklına ne geliyorsa mırıldanırdı. Sakalı, sarığı cübbesiyle tam çöl generali görünümündeydi. Nebilik devri son bulduğundan dolayı kimse ona peygamber demedi ama her kes ona evliya dedi.

Toplumun bu algıları nereden kaynaklanıyor?

Diktatörlükler, köleci toplum sisteminin çağımıza uygulanmış biçimleridir. Eski biçim deddiğimiz köleci toplum sistemi, din şeriatı üzerinden kamusal mülkiyet hilesiyle toplumu esir alır. Çağımızda uygulanış biçiminde de kamusal mülkiyet hilesiyle toplumu esir alır.

Köleci dini ideoloji dayanaklı toplumun emekçilerinin ismi köle, yeni biçim işçi olarak isimlendirilmesi bir şey değiştirmiyor. İkisinde de mağdur toplumun iradeleri iğfal edilerek sürüleştiriliyor.

Neden böyledir?

Dini ve imanı güçlü toplumların durumu böyle. Bu karanlık mezarlık tek tanrılı siyasetle tek diktatör, tek vatan, tek millet, tek illet barbarlık imanının gücüyle hep ayakta kalmış.

İlkel köleci toplumdan günümüzdeki tek tanrılı siyaset biçimine kadar geçen sürede çeteleşmede uzmanlaşmışlar. Şimdi Saddam Hüseyin ve Kaddafi benzeri tek tanrılı siyasetle dünyaya meydan okuyanlar fare deliğinde yakalandılar.

Kürdler de TC’nin siyaset atmosferinde tek tanrılı siyasetin tutsağı olmanın yoluna girdi ama dengelerin değişmesiyle şansları yaver gitti tek tanrılı siyaset Kürdlerin başında bela olmadan kesintiye uğradı.

Kürdlerde hortlayan Türkiyelilik politikası ruhu ve tek tanrılı siyasetle Kürdler için umut tuzağı kesintiye uğradı.

Yorum bırakın